Premierul Edouard Philippe anunță dată la care Franța va ieși din izolare

Edouard Philippe, şeful Guvernului de la Paris, a anunţat duminică modul în care Franţa va ieşi din izolare. Premierul francez, Edouard Philippe, a vorbit despre principiile unei ieşiri lente din carantină începând cu data de 11 mai, având la bază testarea masivă a populaţiei şi izolarea bolnavilor.

Francezii nu vor reveni „imediat şi, probabil, nu foarte curând la viaţa de dinaintea” crizei COVID-19, a avertizat şeful guvernului francez, conform agenţiei AFP, citată de Agerpres.

În contextul în care preşedintele Emmanuel Macron a cerut prezentarea unui plan de ieşire din carantină până la sfârşitul lunii aprilie, premierul a schiţat liniile acestuia, fără a intra în detalii. Neîncrederea populaţiei este în creştere, iar criticile din partea Opoziţiei se înmulţesc.

Edouard Philippe a insistat asupra a „trei elemente esenţiale” pentru începerea ridicării măsurilor restrictive.

Un prim element va fi continuarea respectării „gesturilor de barieră” precum distanţarea socială, ce va fi însoţită de generalizarea purtării măştilor în public. Purtarea măştilor va deveni probabil obligatorie în mijloacele de transport în comun.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.