Două Rapoarte ale europarlamentarului Maria Grapini, votate, în unanimitate, în Comisia pentru Transport și Turism a PE

Share:

Astăzi, Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European a adoptat în unanimitate cu 47 de voturi în favoare pentru proiectul de recomandare privind Acordul privind spațiul aerian comun dintre Uniunea Europeană și statele sale membre și Republica Moldova și pentru proiectul de recomandare privind Acordul privind spațiul aerian comun între Uniunea Europeană și statele sale membre și Republica Moldova, pentru a se lua în considerare aderarea Republicii Croația la Uniunea Europeană, ale căror raportor din partea S&D a fost europarlamentarul Maria Grapini.

Cele două acorduri fac parte din politica de vecinătate a UE. Ele înlocuiesc cadrul acordurilor bilaterale privind transportul aerian dintre statele membre ale UE și Moldova prin instituirea spațiului aerian comun între UE și partenerii săi din cadrul Parteneriatului estic.

Cel de-al doilea acord este necesar ca urmare a aderării Croației la UE la 1 iulie 2013. Acordurile bilaterale în vigoare privind serviciile de trafic aerian dintre statele membre ale UE și Moldova urmează să fie înlocuite de noile acorduri adoptate.

Acordurile prevăd deschiderea treptată și reciprocă a pieței, în ceea ce privește accesul la rute și capacitățile, asigură condiții de concurență echitabile pentru operatorii economici, bazate pe principiile UE, și prevede alinierea legislației Moldovei din domeniul aviației la legislația UE în legătură cu aspecte cum ar fi siguranța, securitatea și managementul traficului aerian.

Este de apreciat faptul că eurodeputații din Comisia TRAN i-au acordat încrederea colegei Maria Grapini și au votat în unanimitate cele două acorduri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.