Raed Arafat, anunț crucial, despre relaxarea restricțiilor, în plină pandemie de coronavirus

Share:

Raed Arafat vine cu noi precizări. Șeful DSU a anunțat data aproximativă la care măsurile luate în România vor fi relaxate. Totodată, acesta a făcut apel la români să fie foarte atenți în ziua de 1 mai și să respcte toate regulile.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, relaxarea măsurilor ar urma să aibe loc în luna mai, cel mai probabil pe la mijlocul lunii, însă nimic nu este sigur și totul „depinde de cum evoluează situația”.

„Încă este devreme de vorbit de măsuri de relaxare și să spunem că, de mâine, s-a terminat Paștele, gata, relaxăm situația. Deci, nu va fi așa. (…) Dacă noi mergem mai departe – și am zis că după 1 mai – deci în cursul lunii mai poate că vor fi primele măsuri și nu înseamnă în 2 mai, poate prin 10, în 11, prin 15. Nu știu ce să vă zic. Poate înainte, după. Depinde cum evoluează situația”, a spus Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că e conștient de faptul că cetăneținii sunt mulțumiți de măsuri, însă aestea sunt necesare.

„Nimănui nu-i convine să continue măsurile, dacă nu sunt necesare. Dacă noi continuăm măsurile, înseamnă că ele sunt necesare. În momentul în care considerăm că o anumită măsură nu mai este necesară, în mod clar că, în cel mai scurt timp, măsura este eliminată”, a mai spus Arafat.

Șeful DSU a amintit și despre ziua de 1 mai și a făcut un apel la populație să evite orice fel de ieșire și să respcte toate regulile care au fost în vigoare și pe durata Paștelui.

De asemenea, Raed Arafat a preciat că măsurile de relaxare nu vor dispărea brusc, ci totul se va face treptat.
„Măsurile de distanțare și măsurile care le-am luat până acum rămân valide. Rugămintea către populație de 1 mai este să evite să-și planifice ieșiri și să respecte regulile care au fost și pe durata Paștelui, chiar mai bine decât le-au respectat pe durata Paștelui. Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptat, se va face într-un mod foarte bine calculate”, a adăugat șeful DSU.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.