Remdesivir, un medicament extrem de eficient în lupta cu noul coronavirus

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din București a explicat că situația din spitalul care tratează cazurile severe de coronavirus este sub control. De asemenea, medicul a dezvăluit și care este medicamentul momentului în lupta cu coronavirus.

”Din peste 400 de pacienți confirmați, 232 au fost declarați vindecați. Acestea sunt datele pe care le avem până în sărbători iar numărul a crescut. Avem o mortalitate sub 3%, mai mică decât media americană și cea din România. Asta demonstrează că terapia intesivă la noi are o experiență foarte mare și nu vorbim doar de coronavirus” , a declarat medicul la Marius Tucă Show.

De asemenea, medicul Marinescu a vorbit și despre cel mai nou tratament folosit în combaterea coronavirusului. Adrian Marinescu susține că remdesivir este medicamentul momentului împotriva coronavirusului.

Remdesivir a fost folosit pentru un număr mic de cazuri, dar urmează să îl folosim pe scară largă pentru că și-a dovedit eficiența. Dă rezultate bune, dar este greu să spunem 100%. Nu avem date de la foarte mulți pacienți. Dar cum s-a văzut și în studii făcute în Europa, dar și în alte state, acesta este medicamentul momentului” , a declarat Adrian Marinescu.

Remdesivir antiviral a fost dezvoltat inițial pentru infecția cu Ebola și nu este folosit oficial în protocoalele medicale. Studiile demonstrează că pacienții care au fost tratați cu acest medicament s-au recuperat mult mai repede.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns miercuri la 9.710. Cea mai gravă situaţie este la Suceava, unde s-au înregistrat până acum 2.372 de cazuri. În Bucureşti au fost raportate în total 1.050 de persoane infectate. La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.