Alexandru Rafila avertizează asupra revenirii noului coronavirus în toamnă

Share:

În contextul pandemiei de coronavirus, Alexandru Rafila atrage atenţia asupra importanţei vaccinului antigripal. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie spune că la toamnă vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii respiratorii serioase. 

Alexandru Rafila spune că atât virusul gripal, cât şi coronavirusul se transmit pe aceeaşi cale şi produc infecţii pulmonare serioase. Preşedintele Societăţii a atenționat vineri, cu privire la importanţa vaccinării antigripale, în special pentru persoanele în vârstă şi care au boli cronice.

„În perioada toamnei vom co-exista cu două virusuri care produc infecţii respiratorii serioase. Este vorba despre noul coronavirus, care va continua să circule şi în toamnă; este vorba despre virusurile gripale. Ambele tipuri de virus se transmit exact pe aceeaşi cale, produc infecţii pulmonare, iar măsurile de prevenţie generală sunt simetrice. Practic, igiena tusei, spălatul pe mâini, utilizarea unei măşti previn atât gripa, cât şi infecţia cu noul coronavirus. În plus, la gripă, avem un vaccin care poate să prevină boala la o proporţie mare dintre cei vaccinaţi şi care este recomandat să fie administrat, pentru că o infecţie simultană atât cu noul coronavirus, cât şi cu unul dintre virusurile gripale reprezintă o provocare, mai ales pentru o persoană vârstnică sau care are boli cronice, şi atunci vaccinarea antigripală este cu atât mai mult recomandată, pentru că practic elimină una dintre cele două ameninţări”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.