Bill Gates, despre vaccinul care va neutraliza noul coronavirus

Bill Gates a descris accesul la testare în SUA ca „haotic”, dar spune că speră ca un vaccin care să neutralizeze noul coronavirus ar putea fi gata într-un an sau doi.

„Aş vrea să pot spune că suntem la jumătatea drumului, dar nu cred asta. Dezvoltarea unui vaccin cere timp şi sunt încă multe lucruri pe care nu le ştim despre virus. O să treacă ceva timp până lucrurile vor reveni la normal. În general crearea unui vaccin durează aproximativ cinci ani. Cei mai capabili oameni de ştiinţă lucrează din greu pentru asta, ceea ce îmi dă speranţă. Din ce am văzut în ultimele săptămâni, sunt încrezător că suntem mai aproape de previziunea optimistă”, a spus miliardarul.

Statele Unite au înregistrat vineri 50.031 de decese din cauza coronavirusului, cel mai grav bilanţ înregistrat în lume, potrivit Univeristăţii Johns Hopkins, citată de AFP.

Săptămâna trecută, Trump a anticipat că în Statele Unite ar putea avea loc între 100.000 şi 200.000 de decese provocate de boala COVID-19, confirmând estimările consilierului pentru sănătate al Casei Albe Anthony Fauci.

”Dacă respectăm distanţarea socială ar trebui să putem ieşi din pandemie cu un număr cu mult mai mic decât acesta”, a declarat Gates la televiziunea Fox News. El a spus că ”este foarte important” că au fost publicate cifrele respective, pentru ca oamenii să înţeleagă gravitatea situaţiei.

Duminică, în Statele Unite erau confirmate cel puţin 312.245 de cazuri, între care peste 8.500 de decese. La nivel global sunt peste 1,2 milioane de cazuri şi cel puţin 65.711 de decese.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.