A murit sau nu dictatorul nord-coreean? Poza cu „Kim Jong-un mort” a „incendiat” internetul!

0

Unele agenții de presă din Asia au anunțat decesul dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un. Informația nu a putut fi confirmată însă de surse din Coreea de Sud ori surse oficiale.

Pe de altă parte alte agenții internaționale anunță că liderul nord-coreean Kim Jong-Un se află „în stare vegetativă”. Conform unor surse citate de publicaţia japoneză Shukan Gendai, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, este în „stare vegetativă”, sustine dcnews.ro.

Informațiile sunt așadar contradictorii.

Mediafax amintește că regimul comunist din China a trimis o echipă de experți medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un, pe fondul unor informaţii neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean.

Ziarul online Daily NK din Coreea de Sud, specializat în ştiri din Coreea de Nord şi gestionat în principal de transfugi nord-coreeni, a anunțat că Kim a fost supus tratamentului după o procedură asupra sistemului cardiovascular la 12 aprilie.

Cu toate că informațiile sunt contradictorii și până la date oficiale e necesară prudența, „dispariția” lui Kim Jong-Un a reprezentat un puternic subiect de fake-news.

Pe internet au apărut mai multe fotografii în care se suține că apare trupul neînsuflețit al lui Kim Jong-Un. Însă majoritatea acestor fotografii, neclare, sunt de la funeraliile tatăului actualului lider nord-coreean, Kim Jong-Il ori sunt editate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.