Anunț șoc: Liderul nord-coreean, Kim Jong-un a murit!

0

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a murit sau este pe patul de moarte, fără şanşe de recuperare, transmite presa chineză şi japoneză, conform New York Post

Kim Jong-un ar fi decedat, transmite televiziunea HKSTV din Hong Kong, în timp ce o altă publicaţie japoneză scrie că liderul nord-coreean este în „stare vegetativă”, după ce a suferit o operaţie pe cord la începutul lunii.

Directorul adjunct al televiziunii din Hong Kong susţine, însă, că liderul de la Phenian, Kim Kong-un, a murit, informaţia fiind confirmată de o sursă demnă de încredere.

Publicaţia japoneză Shukan Gendai a scris vineri că liderul nord-coreean se află în stare vegetativă, în urma unei operaţii pe cord la care a fost supus la începutul lunii aprilie, notează Daily Mail. Jurnaliştii japonezi au citat un medic chinez care ar l-ar îngriji pe Kim Jong-un, care s-ar aflat în stare gravă ca urmare a unei intervenţii pe cord realizate cu întârziere.

Potrivit sursei citate, Kim Jong un s-a aflat într-o localitate nord-coreeană în momentul în care a avut dureri în zona pieptului. Liderul de la Phenian s-a prăbuşit la pământ, fiind resuscitat de medicul care-l însoţea şi transportat de urgenţă la spital.

Până în prezent, autorităţile nord-coreene nu au furnizat informaţii despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un.

După ce presa din China și Japonia au alimentat speculațiile că aceasta ar fi în stare gravă sau chiar ar fi murit, cei mai înalți oficialii din statul vecin, Coreea de Sud, au dezminția ferm informația. ,,Kim Jong este viu și se simte bine”.

„Poziția guvernului nostru este fermă,  Kim Jong Un ESTE VIU și se SIMTE BINE. Se află în provincia Wonsan din data de 13 aprilie. Nu am detectat nicio mișcare suspectă până acum”, a declarat consilierul de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in pentru told Fox News.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.