Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunțul așteptat despre majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie

Share:

Ministrul Finanţelor a declarat că majorarea pensiilor din toamnă este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul. Florin Cîţu a explicat că ” în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective”.

Întrebat dacă pensionarii ar trebui să se mai aştepte la majorarea pensiilor din septembrie, decizie luată în Parlament, ministrul de Finanţe a declarat:

„Nu pot eu să vă dau un răspuns. Este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul. Dar în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective. Bineînţeles, asta duce la deficit şi îl vom finanţa până atunci.

Ce trebuie să ştie toţi românii este că nu va exista nicio problemă cu plata pensiilor aşa cum sunt astăzi, salarii, şomaj tehnic etc. Ce avem în plată lunar plătim la timp”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a spus că în acest moment nu are un răspuns privind creşterea pensiilor.

„E nevoie de o dezbatere publică, situaţia economiei nu este dintre cele mai bune. Eu văd o revenire a economiei mai rapidă şi mai bună decât ne aşteptam. Ceea ce pot să spun este că vom face toate eforturile să plătim tot ce avem în buget, la timp şi vom aloca mai multe resurse în partea a doua a investiţiilor, din bani de la buget, de la instituţii internaţionale sau de la Comisia Europeană”, a menţionat Florin Cîţu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.