Toate mormintele Bârladului au lumină de Paștele Blajinilor

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, încă din seara zilei de 26 aprilie, pe mii de morminte din cele două cimitire ale orașului au fost aprinse candele. Acțiunea va continua și astăzi, până când toate cele aproximativ 30.000 de locuri de veci vor fi luminate, conform tradițiilor creștine de Paștele Blajinilor.

Inițiativa i-a aparținut primarului Dumitru Boroș și a fost pusă în practică cu sprijinul angajaților Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, cărora li s-au alăturat și câțiva voluntari și polițiști locali aflați în timpul liber.


„Ne-am gândit să venim în întâmpinarea cetățenilor municipiului Bârlad care, în contextul actual, nu au putut ajunge la mormintele celor decedați pentru a-și face datoria sufletească de a le aprinde o lumânare la căpătâi. Având în vedere numărul mare de locuri de veci, acțiunea va dura până când pe toate mormintele se vor pune candele, pentru liniștea sufletească a celor vii și spre odihnă veșnică a celor răposați”, a spus primarul Dumitru Boroș.

Sursa:https://www.facebook.com/primariamunbarlad/

Video Eveniment:

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.