Merkel anticipează cea mai gravă recesiune economică din ultimii 50 de ani

0

Guvernul german şi-a revizuit prognozele de creştere economică pentru 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Autorităţile de la Berlin se aşteaptă la cea mai gravă recensiune înregistrată de statul german după 1970, a declarat miercuri ministrul german al Economiei.

„Ne confruntăm cu provocări majore, atât din punct de vedere economic cât şi din punct de vedere politic”, a declarat Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, care a prezentat noile prognoze revizuite privind evoluţia Germania, cea mai mare economie a Europei.

PIB-ul Germaniei va înregistra o contracţie de 6,3% în acest an, faţă de un avans de 1,1% cât estima Berlinul în luna ianuarie, arată noile eestimări.

Peter Altmaier, ministrul Economiei, se aşteaptă ca cea mai dificilă perioadă a crizei să se încheie până la finele celui de-al doilea trimestru, după care activitatea economică îşi va reveni.

Astfel, în 2021 Produsul Intern Brut al Germaniei va cunoaşte un salt de 5,2%, transmit agenţiile Reuters şi AFP.

Ministrul german al Economiei a explicat că aceste prognoze se bazează pe o ridicare „progresivă şi moderată” a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.