Săptămâna Mondială a Imunizării 2020. Oamenii din spatele vaccinurilor care protejează viața!

0

Săptămâna Mondială a Imunizării capătă o semnificație aparte anul acesta, în contextul în care omenirea se luptă cu o nouă boală infecțioasă, COVID-19. În ciuda restricțiilor din întreaga lume, Sanofi lucrează cu parteneri la nivel mondial pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente împotriva noului coronavirus. La fel de important, echipele sale lucrează, de asemenea, pentru a se asigura că vaccinurile de protecție pe tot parcursul vieții împotriva altor boli infecțioase ajung la furnizorii de servicii medicale și la pacienții acestora din întreaga lume. Menținerea producției și a furnizării de vaccinuri este vitală într-o perioadă în care caracterul urgent al nevoii de soluționare a crizei coronavirusului poate pune într-un con de umbră vaccinarea de rutină, fapt ce ar putea duce la urgențe de sănătate publică suplimentare.

Asigurarea distribuției de vaccinuri

Vaccinurile rămân esențiale pe durata pandemiei. Perturbarea serviciilor de imunizare de rutină ar putea crește riscurile ca bolile care pot fi prevenite prin vaccin să reapară, cauzând suferință inutilă și chiar presiune suplimentară pentru serviciile medicale de urgență, deja suprasolicitate de COVID-19. Din acest motiv, Organizația Mondială a Sănătății a emis recomandări pentru continuarea imunizării de rutină în timpul pandemiei, acolo unde este fezabil și în condiții de siguranță1.

Pentru a sprijini această nevoie de sănătate publică la nivel mondial, unitățile de producție Sanofi funcționează pentru a susține furnizarea tuturor vaccinurilor noastre și pentru a le distribui furnizorilor de servicii medicale și pacienților acestora din întreaga lume.

 Avem capacitatea să ne asigurăm că fiecare vaccin poate fi furnizat pacienților care au nevoie de el. În această perioadă fără precedent, punem în aplicare toate planurile de continuitate a activității necesare pentru producerea, ambalarea, expedierea, distribuirea și furnizarea de vaccinuri în întreaga lume.

Bertrand Laviron, Directorul lanțului global de aprovizionare cu vaccinuri Sanofi

În afară de capacitățile noastre interne, datorită relațiilor de lungă durată cu parteneri logistici de încredere, suntem capabili să asigurăm distribuirea continuă a vaccinurilor noastre ca o soluție vitală pentru sănătatea publică. De exemplu, transportatorii de marfă sunt capabili să ofere compartimente specializate, cu aer condiționat, pentru vaccinuri, chiar și în condițiile deplasărilor aeriene foarte reduse în timpul restricțiilor.

Producerea de vaccinuri este complexă și necesită mult timp, deoarece sunt fabricate cu materiale biologice. Însă, cu o durată de valabilitate de aproximativ doi ani pentru majoritatea vaccinurilor, Sanofi rămâne încrezătoare că în momentul ridicării restricțiilor, orice efect de recuperare a decalajului poate fi gestionat cu stocul existent și suplimentar fabricat.

„Ne monitorizăm piețele de vaccinuri pediatrice, de rapel și de călătorie și încercăm să anticipăm schimbări de cerere, posibil pentru următorul sezon gripal. Facem tot ce putem pentru a gestiona această situație, pentru a anticipa și pentru a ne adapta planificarea în funcție de posibilele nevoi ce ar putea să ne fie semnalate de diverși clienți și părți interesate”, concluzionează Laviron. „Aceasta este responsabilitatea noastră. Simțul datoriei a fost mereu prezent, dar acum este și mai puternic în cadrul echipelor noastre diverse. Cu toții facem asta pentru pacienți. ”

Continuarea producției este esențială

Tot cu gândul la pacienți, echipele noastre se prezintă zilnic la serviciu în cele 12 unități de producție pe care le avem la nivel mondial, pentru a răspunde cererii guvernelor, autorităților din domeniul sănătății, spitalelor, distribuitorilor și farmaciilor din întreaga lume.

Jamie Duan conduce o echipă de aproape 40 de persoane în unitatea de producție a vaccinurilor Sanofi din Toronto, Canada. Acolo, echipa contribuie la continuarea aprovizionării cu vaccinuri, cu planuri adaptate pentru a asigura sănătatea și siguranța celor care trebuie să se întoarcă în fiecare zi în fabrică în timpul crizei.

 Suntem cu toții oameni. Cu toții experimentăm diverse grade de emoție cu privire la situația actuală. Dar suntem aici pentru echipele noastre și ne asigurăm că prezența în unitate e cât se poate de sigură. Practicăm distanțarea socială și purtăm echipament de protecție.

Jamie Duan, Manager în unitatea de producție a vaccinurilor Sanofi din Toronto, Canada

Echipa se dedică în continuare producției de vaccinuri, deci au în vigoare planuri de continuitate care asigură acoperirea oricăror posturi necesare oriunde este nevoie. Starea necesarului de personal este monitorizată și ajustată în fiecare zi pentru anticiparea și adaptarea la orice posibile schimbări.

„Toți cei din unitate se sprijină unul pe celălalt”, adaugă aceasta. „Dacă cineva, în mod neașteptat, nu poate veni într-o zi, ne ajutăm și ne ținem locul reciproc. Identificăm, de asemenea, în mod proactiv, asistență suplimentară de rezervă de la persoane din companie care lucrau în zona noastră de producție.  În situația în care ar fi necesar, aceștia ar putea ajuta la asigurarea continuității activității. În aceste momente de cumpănă, echipele noastre pot crea adesea legături unice.

Rezultatele acestei implicări din partea echipei lui Jamie și a tuturor unităților noastre sunt evidente: producția din toate unitățile Sanofi se situează la aproape aceleași niveluri ca de obicei.

 Monitorizarea studiilor clinice și asigurarea progresului științific esențial al portofoliului de Cercetare și Dezvoltare

Pe lângă furnizarea de vaccinuri, compania își adaptează, de asemenea, planurile și acțiunile pentru a continua inițiativele esențiale de cercetare și dezvoltare. În timp ce noi proiecte de vaccinuri au fost lansate cu o viteză fără precedent pentru a preveni infecția cu COVID-19, Sanofi monitorizează meticulos și studiile clinice pentru alte vaccinuri candidate, de la țară la țară, studiu cu studiu, pentru a atenua întârzierile unor studii clinice în curs, și actualizează progresul tuturor programelor de cercetare și dezvoltare.

Sanofi a dezvoltat planuri specifice de continuitate a furnizării de vaccinuri pentru a se asigura că un număr maxim de participanți la studiile clinice pot continua să primească vaccinuri în calendarul stabilit, garantând în același timp siguranța pacienților și a operatorilor din cadrul studiilor.

Am realizat și am implementat planuri de prioritizare bazate pe mai multe criterii esențiale.

Elsa Defrasne, Director Global Proiecte Strategice în Cercetarea și Dezvoltarea Vaccinului, cu sediul în Lyon, Franța

„În primul rând, și cel mai important, prioritizăm modalitățile de a asigura continuitatea pentru persoanele înscrise în studiile noastre clinice în desfășurare, inclusiv furnizarea de vaccinuri candidate. De asemenea, lucrăm îndeaproape cu agențiile de reglementare din întreaga lume pentru a ne asigura că rămânem în grafic cu etapele decisive ale noilor noastre proiecte de vaccinuri și pentru a ne asigura că activitățile comerciale esențiale continuă.”

Acestea sunt două dintre cele mai importante activități, printre altele, pe care le gestionează echipele de Cercetare și Dezvoltare, pe lângă asigurarea protecției și siguranței echipelor din unități. „Este un angajament etic esențial, precum și o necesitate comercială, pentru a ne asigura că cercetătorii cu care lucrăm ne pot susține în continuare în dezvoltarea de noi vaccinuri candidate. În unitățile de cercetare și dezvoltare, lucrăm într-un ritm foarte alert, în timp ce menținem distanța socială și limităm la minimum perturbarea activității la nivelul laboratoarelor noastre. Facem ajustări de la o zi la alta”, explică Elsa Defrasne. Înainte de distanțarea socială, spațiile noastre de laborator puteau permite până la 15 cercetători să lucreze simultan într-un laborator. Cu măsurile de distanțare socială, nu putem permite accesul decât pentru patru sau cinci. „Așadar, reorganizăm sarcinile și procesele de lucru pentru a ne asigura că  generează maxim de eficiență în acest nou context. Este esențial ca știința și medicina să poată progresa în continuare ”, spune aceasta.

Toate echipele Sanofi, precum cele ale lui Jamie, Elsa și Bertrand sprijină cu determinare lupta continuă a sistemelor de sănătate împotriva bolilor infecțioase din întreaga lume, printre care se află acum și COVID-19. Niciodată încercarea de a dezvolta un nou vaccin nu a fost atât de importantă, iar eforturile de menținere a vaccinării de rutină  atât de necesare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.