Raed Arafat, avertisment către români înaintea, înaintea zilei de 1 mai, în plină pandemie de COVID-19

Într-o intervenţie telefonică la Romania TV, Raed Arafat le-a transmis românilor să fie prudenţi de 1 mai, pentru a evita apariţia mai multor focare de coronavirus. 

„Situaţia este în mişcare. În unele zile avem trei sute şi ceva de cazuri noi, în altele 260, 270 de cazuri noi. Problema arată că încă nu suntem pe un trend descrescător susţinut şi continuu. Asta înseamnă că încă există riscul ca lucrurile să meargă într-o direcţie pe care nu ne-o dorim. Acest lucru depinde foarte mult de ce face populaţia şi ce facem noi. Continuăm să ne relaxăm prea deveme, fără să respectăm regulile, riscul este să înceapă o creştere a numărului de cazuri şi să nu putem să luăm măsurile de relaxare ulterior. Această perioadă este extrem de critică.

Nu am scăpat. Încă putem să o luăm către o direcţie nedorită.

Dacă oamenii nu respectă regulile, este posibil să apară alte focare. Oamenii trebuie să respecte măsurile până la data de 15 mai. De noi toţi depinde ce se întâmplă. Rugămintea este să rămână acasă, să limiteze ieşirile şi socializarea cât de mult pot”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a cerut, joi, respectarea cu ocazia zilelor libere de 1 Mai a regulilor stabilite de autorităţi, aşa cum s-a întâmplat de Paşte, când s-a văzut totul „a fost în regulă”, deoarece nu există o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.