Islanda, țara europeană cu cea mai redusă rată a mortalității din cauza noului coronavirus

Share:

Pandemia de COVID-19 a ”închis” aproape toate țările din Europa în ultimele două luni. Noul coronavirus încă circulă pe continent, totuși statele europene pregătesc strategii pentru decarantinare și revenire treptată la activitățile de dinaintea izbucnirii crizei.

Islanda, țară din nordul Atlanticului, cu circa 365.000 de locuitori, a anunțat că va relaxa măsurile de izolare din data de 4 mai. Dacă până acum erau interzise adunările cu mai mult de 20 de persoane, numărul va crește la 50.

Școlile și universitățile se redeschid, la fel și numeroase mici afaceri, de la frizerii până la cabinete stomatologice. Prim-ministrul Katrín Jakobsdóttir (44 de ani) a confirmat că se vor relua și activitățile sportive, cu anumite reguli preventive.

Astfel, adulții au dreptul să se antreneze, dar nu în grupuri mai mari de patru inși. Distanțarea socială de doi metri este obligatorie și sportivii au interdicție în a se atinge unul pe altul. De asemenea, echipamentele trebuie să fie dezinfectate.

În privința copiilor, regulile sunt mai relaxate. Aceștia au voie să facă sport în grupuri de până la 50, totuși distanțarea socială este recomandată, mai ales în cazul copiilor mai în vârstă.

În ceea ce privește competițiile sportive, Islanda plănuiește să reînceapă meciurile de fotbal la început de iunie. Mai exact, pe 5 iunie ar urma să debuteze Cupa Islandei, care ar fi trebuit inițial să ia startul pe 8 aprilie. Apoi, pe 16 iunie se pregătește începerea campionatului național, atât la nivel masculin, cât și feminin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.