Când se redeschid cafenelele, terasele și restaurantele?

0

Hotelurile se deschid la 15 mai, însă restaurantele, barurile şi cafenelele nu! Premierul României a vorbit despre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare după prima jumătate a lunii mai. Mai mult, Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va susține companiile care își reiau activitatea prin plata salariilor anagajaților cu până la 41 la sută.

Premierul Ludovic Orban a dat noi detalii despre măsurile de relaxare care vor intra în vigoare după data de 15 mai.

„Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Aici trebuie să vă spun că, din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele mai ales în spaţii închise sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante”, a declarat Ludovic Orban.

„Pentru companiile care îşi vor reporni activitatea după eliminarea restricţiilor, vom trece de pe măsura şomajului tehnic la o măsură activă. Adică: pentru orice persoană care este reangajată, care revine în activitate în companiile pentru care se ridică restricţiile vom participa la susţinerea plăţii salariului cu un procent între 35 şi 41,5 la sută. 41,5 la sută reprezintă din salariul brut impozitul şi contribuţiile.

În domeniul social, pe lângă de susţinere a angajaţilor, am luat decizii precum prelungirea perioadei de plată a ajutorului de şomaj. Sunt cetăţeni români cărora le expira perioada de plată a ajutorului de şoma şi am prelungit această perioadă de plată cel puţin până la finalul stării de urgenţă, astfel încât să nu lăsăm persoanele respective fără venituri”, a explicat Ludovic Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.