Guvernul Orban va cumpără tablete pentru elevi în contextul crizei COVID-19

0

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Guvernul caută soluţii pentru a achiziţiona tablete pentru elevi. Autorităţile vor ca fiecare copil să aibă acces la educaţie, în condiţiile în care şcolile sunt închise pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Deja preşedintele României şi-a exprimat clar solicitarea către noi, către Guvern, să găsim soluţii pentru a asigura accesul tututor copiilor prin achiziţionarea de tablete care să fie conectate la Internet şi care să permită fiecărui elev să poată accesa cursurile online. Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi a găsi resursele”, a precizat Ludovic Orban.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut președintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice pot fi ajutate să desfăşoare lecţii on-line, fiindu-le acordate fonduri pentru a-şi cumpăra laptopuri, calculatoare sau tablete.

Cu ajutorul unei fundaţii şi al unui antreprenor, o învăţătoare din Mehedinţi le-a cumpărat elevilor săi tablete. Acum, cei 22 de micuţi de clasa a doua pot continua şcoala de acasă.

Recent, primarul comunei Șuletea din județul Vaslui a publicat, în mediul online, scrisoarea unei eleve care îl ruga să îi cumpere un telefon mobil pentru școală, cu promisiunea că îi va înapoia banii din alocație. Primarul Ciprian Robert Tamaș i-a promis nu doar că îi va achiziționa un telefon mobil, dar și că, până la sfârșitul săptămânii, în sat va fi disponibil internet gratuit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.