Liberalul Antoneta Ioniță: Medicii de familie, scutiți de la plata impozitului pe clădiri

0

Cei peste 11.000 de medici de familie din România, inclusiv cei 135 din județul Brăila, sunt scutiți de la plata impozitelor pe clădirea în care își desfășoară activitatea cabinetele medicale, în urma modificării Codului Fiscal, aprobată astăzi în Camera Deputaților. În calitate de inițiator al acestui proiect, alături de alți colegi din grupul parlamentarilor Partidului Național Liberal, consider că acesta este un sprijin pentru rețeaua medicinei primare, încă nefinanțată corespunzător.

Decizia vine ca o reparație pentru medicii de familie, după ce, prin Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, au fost scutite de la plata impozitelor, clădirile aflate în proprietatea fundaților cu caracter umanitar, social sau cultural, cele ale cultelor religioase recunoscute, precum și unitățile sanitare publice. În această ultimă categorie  au fost cuprinse, însă, numai spitalele, clinicile și policlinicile, fără să se țină seama că rețeaua medicinei de familie reprezintă structura de bază a sistemului sanitar public.

Cabinetele individuale ale medicilor de familie au rămas în afara acestor facilități, deși, anterior modificărilor din 2015, nu se plăteau impozite pe clădire. Demersul nostru, al liberalilor, este încă din 2018, când a fost votat de Senat, dar a fost îngropat ulterior prin sertare, de adversarii noștri politici, care au condus Camera Deputaților în toți acești ani. Am rămas, însă, consecvenți și astăzi putem da această veste bună medicilor de familie, a căror activitate de o importanță majoră s-a văzut inclusiv în această perioadă, când s-au aflat și ei în prima linie e bătăliei cu pandemia de COVD-19.

Antoneta Ioniță

Deputat PNL

Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.