Consecințe pandemie coronavirus: Marea Britanie, în fața unei recesiuni economice devastatoare!

Share:

Regatul Unit, după Brexit, față în față cu recesiunea, din cauza COVID-19! Banca Angliei a avertizat asupra impactului enorm al epidemiei de coronavirus asupra economiei Regatului Unit: intrarea într-o recesiune profundă, potrivit CNN. De miercuri, Marea Britanie este a doua țară din lume care înregistrează cei mai mulți morți, peste 30.000, după Statele Unite, în care și-au pierdut viața de duoă ori mai mulți oameni din cauza infecției cu noul coronavirus.

După ieșirea în februarie a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Marea Britanie urmează să se confrunte cu cea mai gravă criză economică din istoria sa. Potrivit Reuters, este  cea mai gravă criză din ultimii 300 de ani.

Potrivit Banca Centrală a Angliei a avertizat contracția economiei în acest an cu 14%. La fel, se așteaptă și o creștere a șomajului la 8%, din cauza epidemiei de coronavirus.

Vestea bună este că economia Marii Britanii își va reveni în 2021, când PIB va crește cu 15%, potrivit previziunilor bancii centrale.

Pe de altă parte, Banca centrală a lăsat ratele dobânzilor neschimbate la 0,1%. S-a decis să nu fie majorate dobânzile și nici să nu crească suma suplimentară de 200 de miliarde de lire sterline (248 mild de dolari) alocată pentru criza provocată de epidemia de coronavirus.

Marea Britanie a depășit deja pragul de 30.000 de morți din cauza infecției de coronavirus. A devenit practic a doua țară din lume care înregistrează cei mai mulți morți după Statele Unite, în care și-au pierdut viața de duoă ori mai mulți oameni din cauza infecției cu noul coronavirus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.