Adrian Streinu-Cercel, mesaj (pesimist) despre reluarea Ligii I

0

Fotbalul va reveni în curând pe stadioane, însă Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, le mai taie suporterilor din entuziasm.

Deși se vorbește tot mai intens de reluarea anumitor competiții sportive, printre care și fotbalul din Liga 1, Adrian Streinu-Cercel vine cu cîteva declarații care mai taie din entuziasmul suporterilor sportului rege. Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” nu crede că vom avea prea curând meciuri cu mulți oameni în tribune. Fotbalul fără spectatori e ca Beyonce fără voce, am putea spune. „Nu-i a bună… E prematur să se ia în calcul o astfel de variantă. Trebuie făcută o culegere de date solidă, să vedem exact care este situația. Sigur, nimic nu e exclus, dar reluarea activităților sportive cu spectatori este un proces de durată, în opinia mea.

Contează foarte mult coeficientul de transmitere a virusului. Dacă este slab, se poate discuta despre anumite relaxări în acea zonă. După parerea mea, nu veți vedea prea curând meciuri cu zeci de mii de oameni în tribune!

Trebuie văzut modul de răspândire a virusului, să nu existe focare, e un scenariu complex. Au fost două date cu potențial ridicat, sărbătorile de Paște și 1 mai, și ele au venit deja cu un grad mai ridicat de cazuri. Abia după ce vom avea datele complete vom putea lua anumite decizii”, a spus Adrian Streinu-Cercel, pentru ProSport.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea reluării Ligii 1 și data la care estimează că vom avea din nou fotbal în România. „Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgență, atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie să reluăm competiția. Vorbim de o perioadă tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea și să intre, din păcate, direct în zona de meciuri oficiale pentru că nu mai e timp de jocuri amicale.Finalul competiției – undeva în jurul datei de 20 iulie. Eu sper că putem relua competiția în luna iunie, cel târziu la data de 13-14 iunie”, a anunțat Justin Ștefan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.