2.450 de participanți la cea de-a XI-a ediție a Simulării Examenului de Admitere a Universității “Carol Davila” din București

Share:

Cea de-a XI-a ediție a Simulării Examenului de Admitere, desfășurată pe data de 16 MAI 2020, a adunat la start un total de 2.450 de participanți care s-au putut bucura, în ciuda contextului epidemiologic, de o experiență similară cu cea regăsită în cadrul Examenului de Admitere.

Organizat de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), evenimentul a avut ca scop principal, asigurarea unui context adaptat normelor actuale, care să permită testarea și consolidarea cunoștințelor și a abilităților de încadrare în timp ale elevilor înscriși. Peste 250 de voluntari au participat activ, alături de echipa de organizare, la supravegherea și îndrumarea participanților, sprijinind procesul de digitalizare al întregului eveniment.

Interesul pentru profesia de medic rămâne unul crescut

Contextul epidemiologic de anul acesta a condus la o evoluție a tradiționalei Simulări, care, în timp, a devenit un eveniment cu adevărat emblematic, atât pentru comunitatea de studenți, cât și pentru cea a elevilor care acced la o carieră medicală. Organizatorii au pus la dispoziția participanților o platformă special concepută pentru a întruni cât mai multe dintre caracteristicile Examenului de Admitere, susținând procesul academic al acestora și felicitând eforturile depuse pentru a se menține motivați.

Chiar dacă inițial, pentru acest preambul al examenului de admitere la medicină s-au înscris peste 2.800 de participanți, cei 2.450 de liceeni rămași în cursa testării cunoștințelor în vederea accederii în Universitatea noastră, ne arată că, interesul pentru această profesie nobilă rămâne unul crescut, chiar și în contextual crizei actuale generate de pandemia COVID 19. Țin să-i felicit pentru această reușită atât pe participanți, cât și pe organizatorii din SSMB care iată, au putut înregistra cu succes o nouă ediție a acestui eveniment , oferindu-le liceenilor mai mult decât o testare a cunoștințelor, prin completarea simulării on-line cu o serie inedită de surprize” a declarat Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Prof.Dr. Viorel Jinga.

Pe parcursul Simulării, elevii înscriși au avut acces la un cont individual creat pe platforma online, dedicată evenimentului, putând selecta proba opțională. Formatul subiectelor a fost conservat, respectând tipul întrebărilor, numărul și modul de rezolvare al acestora după modelul subiectelor de la admitere. Subiectele puse la dispoziție au fost realizate de cadre didactice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,, Carol Davila”, respectând autenticitatea evenimentului. Elevii au avut posibilitatea de a reveni asupra întrebărilor, dar și de a aborda subiectele în ordinea dorită, contribuind la autenticitatea examenului.

Multe surprize și premii oferite liceenilor

Echipa de organizare a Simulării și-a dorit în permanență să contureze o experiență cât mai apropiată de cea construită prin intermediul edițiilor precedente și astfel, la finalul examenului, participanții s-au putut bucura de activități interactive precum Turul Virtual al Facultății și Târgul de activități extracuriculare. În cadrul lor, studenții mediciniști au împărtășit o parte din experiența lor și au răspuns tuturor curiozităților pe care elevii le-au avut. Pe lângă aceste interacțiuni, la finalul Simulării participanții s-au putut bucura de o serie de premii transmise prin mediul online care vor contribui la parcursul lor academic. Printre acestea se numără un Ghid complet al Bobocului care să le faciliteze acomodarea în noul cadru universitar, un abonament pe platforma Biomap pentru a avea acces la materiale suplimentare destinate pregătirii pentru admitere, dar și un abonament pe site-ul Liceunet.ro contribuind la reușita elevilor în cadrul examenului de bacalaureat. La toate acestea se adaugă o serie de vouchere de reducere din partea Books Express și HelpNet. În plus, 11 dintre participanți aleși aleator, s-au bucurat de ultima ediție a atlasului Netter și o serie de obiecte esențiale pentru un student medicinist.

,,Cea de-a XI-a Simulare a Examenului de Admitere s-a transformat dintr-o provocare, într-un adevărat concept. Odată cu apariția contextului epidemiologic actual, am înțeles că elevii vor avea nevoie de un sprijin și că este de datoria noastră să le susținem eforturile în ceea ce privește parcursul lor academic. De aceea, ne-am direcționat toate eforturile spre a aduce Simularea online la o formă care să păstreze esența și detaliile vitale ale proiectului, întrunind o bună parte dintre nevoile elevilor și aducând mai aproape de ei viața studenților mediciniști. Am mizat în permanență pe transparență, corectitudine și iată că, împreună am reușit, sperăm noi, să dăm naștere unei Simulări aparte” a subliniat Marina Leontescu, coordonator al evenimentului.

La rândul său, Președintele SSMB, Rareș Băloi a ținut să precizeze că ,,una dintre principalele misiuni ale Societății este să fie aproape de comunitatea medicinistă, dar și de viitoarele generații care vor contribui la dezvoltarea ei. Din acest motiv, am căutat și am implementat o soluție eficientă care să contribuie la testarea abilităților și cunoștințelor viitorilor mediciniști. Altruismul, încrederea și corectitudinea sunt atribute esențiale pe care este clădită întreaga noastră activitate și, de aceea sperăm, că pe lângă oportunitatea educativă oferită în cadrul Simulării, participanții au putut resimți și o parte din spiritul echipei SSMB”.

Cu siguranță cea de-a XI-a ediție a Simulării va rămâne un eveniment emblematic pentru Societatea Studenților în Medicină din București prin natura aparte și prin formatul inedit care au caracterizat-o, fiind o nouă dovadă că perseverența și colaborarea, acompaniate de o viziune bine definită, pot da naștere unor momente cu răsunet.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.