Război (total) între Trump și OMS în plină pandemie de coronavirus

0

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că este o „marionetă a Chinei”, reiterând criticile sale legate de gestionarea crizei coronavirusului, notează AFP.

„Nu sunt mulţumit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a declarat Donald Trump la Casa Albă. „Sunt o marionetă a Chinei”, a adăugat Donald Trump.

Întrebat despre soarta contribuţiei americane la OMS, după ce la jumătatea lui aprilie a anunţat suspendarea acesteia, liderul administraţiei SUA a rămas evaziv. „Vom lua o decizie în curând”, a declarat el.

Adunarea anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a început luni virtual – pentru prima oară în istoria instituţiei -, iar ţările îndeamnă ca viitorul vaccin împotriva noul coronavirus să fie un ”bun public” şi la o reformă a Organizaţiei, pentru ca aceasta să răspundă mai bine pandemiilor, relatează AFP.

Secretarul general al ONU Antonio Gurerres a deschis lucrările criticând ţările care au ”ignorat recomandările OMS” şi apreciind că lumea plăteşte în prezent un ”preţ mare” strategiilor divergente. 

”În consecinţă, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi se îndreaptă acum către ţările din (emisfera de) sud, unde ar putea avea efecte şi mai devastatoare”, a subliniat el, îndemnând la un ”efort multilateral enorm” împotriva acestei ”tregedii”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.