Trump ia (preventiv) hidroxiclorochină împotriva infectării cu coronavirus

0

Președintele Donald Trump a anunțat că ia hidroxiclorochină preventiv, un tratament cu care se tratează malaria, în ciuda faptului că medicii i-au spus că nu este un medicament sigur. Acesta a declarat că vrea să aibă simptome mai ușoare în cazul în care se infectează cu coronavirus.

Iau medicamentul de aproximativ o săptămână și jumătate și sunt încă aici, sunt încă aici. Ați fi surprinși să știți cât de multe persoane iau (medicamentul n.red.), în special cei din linia întâi Foarte mulți îl iau, și eu îl iau!„, a spus președintele într-o conferință de presă la Casa Albă.

Anunțul președintelui vine în contextul în care mai multe persoane care au fost în preajma sa, inclusiv agenți ai Serviciilor Secrete, au fost depistați cu coronavirus.

Trump a spus însă că și-a făcut testul și că nu este infectat.

Președintele Donald Trump a anunțat, vineri, că va lua în considerare varianta ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie distribuit gratuit și că are speranța că va fi gata până la finalul anului, potrivit The Independent.

Întrebat de reporteri dacă vaccinul anti-Covid ar trebui să fie gratuit, președintele american a răspuns: „Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privința vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând”.

„Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele și soldații ca să ajute la distribuirea sa către cetățenii americani, cât de repede posibil”, a mai spus președintele SUA.

Pe de altă parte, experții în sănătate spun că termenul avansat de Trump pentru crearea vaccinului este unul optimist. Cei mai mulți oameni de știință vorbeste despre un termen de 12-18 luni pentru dezvoltarea unui tratament.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.