Valul doi de COVID-19 a lovit China. Peste o sută de milioane de persoane, din nou în carantină!

0

China impune din nou măsuri restrictive privind libera circulație în provincia Jilin, o regiune din nord-est, după ce au apărut noi focare de coronavirus, potrivit unui reportaj realizat de Bloomberg. 

Autoritățile din provincia Jilin au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni. Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție. „Este frustrant pentru că nu știi când se va termina”, povestește Fan Pai, care lucrează la o companie comercială din Shenyang, un oraș din provincia din Liaoning, care se confruntă din nou cu restricții.

Reacția rapidă și puternică a Chinei reflectă frica sa privind revenirea celui de-al doilea val, după ce măsurile pentru reducerea răspândirii virusului au implicat costuri economice și sociale uriașe.

Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au declarat că vor lua cele mai stricte măsuri pentru a combate virusul. Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

Un sentiment de deja vu se face simțit în Jilin, care a suferit aceleași restricții în februarie și martie, în ciuda raportării zilnice a cazurilor în cifre unice atunci. În general, totalul cazurilor în provincia Jilin este de 127. Prin comparație, provincia Hubei avea 68.000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.