Ministrul Economiei, anunțul așteptat: Sezonul estival ar putea debuta pe 15 iunie!

0

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 faptul că deschiderea sezonului estival depinde de rezultatele evaluărilor după relaxarea restricțiilor, în perioada următoare. În cazul în care acestea au un rezultat pozitiv, sezonul estival s-ar putea deschide pe 15 iunie. 

Conform ministrului, prima evaluarea va fi la sfârșitul săptămânii în curs, moment în care se va analiza ce s-a întâmplat în primul weekend după ridicarea stării de urgență.

„Putem vorbi de sezon estival în momentul în care vom finaliza această evaluare de două săptămâni. Noi am relaxat măsurile. Avem o evaluare care se va finaliza la 1 iunie. Prima evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni în care vom vedea ce s-a întâmplat după acel weekend în care toată lumea a ieșit din casă. Sper să nu se fi întâmplat nimic spectaculos din punct de vedere al creșterii îmbolnăvirilor.

Virgil Popescu susține că dacă lucrurile vor merge normal, atunci se va putea vorbi despre deschiderea teraselor. Acesta susține faptul că data de 15 iunie ar putea fi luată în considerare pentru deschiderea sezonului, dacă toate lucrurile vor fi în regulă.

”Dacă toate lucrurile merg normal vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie, apoi o nouă evaluare, și cred că 15 iunie poate fi o dată, în cazul în care toate lucrurile sunt în regulă, atunci putem vorbi și de munte și de mare și de turism în România”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.