Starea de alertă, votată de Parlament. Ce reguli noi au fost introduse…

0

Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, Starea de Alertă. Hotărârea Guvernului a fost însă modificată la propunerea PSD. Autoritățile locale vor fi cele care vor demite sau numi directori de spitale şi tot ele vor hotărî dacă dau undă verde concertelor în aer liber. 

Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul României, începând cu data de 18.05.2020, pe o durată de 30 de zile, a fost votată cu 372 de voturi ”pentru”, 37 de voturi ”împotrivă” și 7 ”abțineri”.

Înaintea ședinței de plen, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au întocmit un raport favorabil la proiectul de hotărâre privind încuviinţarea stării de alertă şi a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă, introducând mai multe amendamente la HG.

A fost introdusă prevederea ca Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ – teritoriale respective, potrivit deciziilor luate marţi de deputaţii din comisiile juridice.

O altă prevedere introdusă este că autorităţile publice locale exercită atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul unităţilor sanitare din subordinea lor, în condiţiile legii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.