„Enigmele” pandemiei de coronavirus. Numărul morţilor în România, în luna martie, a fost mai mic decât în anii precedenţi!

0

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horațiu Moldovan, a prezentat un tabel al mortalității din luna martie pentru anii 2017-2020, în care se poate observa că mortalitatea pentru anul în curs este mai mică sau egală cu ceilalți ani.

„Este un tabel preliminar asupra mortalității generale din România. Luna martie, comparativ în anii 2017, 2018, 2019, 2020, unde este prezentată mortalitatea. Analiza este încă în curs, de aceea am putut prezenta doar luna martie.

Se arată că mortalitatea în 2020, pe grupe de vârstă e mai mică sau egală cu ceilalți ani. Mortalitatea generală în România e cam aceeași în anii anteriori. Mai mult decât atât, se constată că mortalitatea e puțin mai mică, asta datorându-se din diminuarea accidentelor de circulație”, a spus Horațiu Moldovan, la Antena 3.

Conform tabelului de mai jos, se poate observa cum numărul deceselor în martie 2020 este cu aproape 300 mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, aflându-se aproape de nivelul anului 2017:

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.