Raed Arafat declară război „dezinformărilor din spațiul public” privind COVID-19

0

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS. Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit, printre altele, și  despre dezinformarea din ultimele zile din spațiul public, dezinformare referitoare la gestionarea virusului.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, a vorbit despre purtatul măștii, dar și despre informațiile false care circulă în spațiul public în România, zilele acestea.

Raed Arafat: „Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii. Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca. Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți. Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții. Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară. Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.