Rareș Bogdan cere demiterea șefului Poliției de Frontieră, chestorul șef Ioan Buda!

0

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, a vorbit despre situaţia de la frontierele României, unde mii de oameni au aşteptat chiar şi zeci de ore pentru a putea intra în ţară. Europarlamentarul liberal susţine că ar fi luat o decizie drastică dacă ar fi avut o funcţie în Guvern sau la conducerea Ministerului de Interne.

„Cu tot respectul pentru domnul Buda (n. r. Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră), dacă eram eu cu rol executiv, domnul Buda era șef de post într-o comună de prin Botoșani. Aceasta este o măsură pe care aș fi luat-o în cazul românilor de la frontiere”, a spus Rareș Bogdan, la postul B1 TV, conform Ştiripesurse.

Poliţia de Frontieră a anunţat că duminică au intrat în România 22.500 de persoane, dintre care 16.900 din Ungaria. În total, 7.000 de persoane au fost trimise în izolare. Timpi de aşteptare mari s-au înregistrat şi luni în vămile de la graniţa cu Ungaria. De exemplu, în Vama Nădlac, şoferii autoturismelor au aşteptat chiar şi 240 de minute.

Ministrul de Interne a explicat că există un interval orar în care poate fi tranzitată Ungaria, acest lucru fiind stabilit de autorităţile de la Budapesta.

„Autorităţile din Ungaria au stabilit un orar de tranzit pentru românii care vor să traverseze Ungaria. A fost stabilit un orar de tranzit. Cred că nu are putere poliţia de frontieră din Nădlac pentru a opri pe cineva în Ungaria”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.