Sute de credincioși i-au adus, un ultim omagiu, lui IPS Pimen

0

Sute de oameni la sicriul Înaltpresfinției sale Pimen. Cu lacrimi în ochi, credincioșii au venit să îi aducă un ultim omagiu părintelui mult iubit și să aprindă o lumânare la mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, decedat în urma infecției cu coronavirus, a ajuns la Suceava miercui seară, iar slujba religioasă a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, unde a fost întâmpinat de zeci de credincioşi.

Slujba religioasă a fost oficiată în curtea mănăstirii de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, locţiitor al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi un sobor de preoţi.

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord. Acesta a primit în urmă cu două săptămâni un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților ar fi primit acest tratament alături de alți 20 de pacienți români aflați în stare critică, conform Libertatea.ro.

ÎPS Pimen a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București de pe 20 aprilie, după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.