PNL Sector 1 reacționează: Tudorache, aștepți ca toate școlile din Sectorul 1 să devină focare de infecție?

0

La doar două săptămâni distanță de revenirea copiilor în școli, pentru pregătiri și examene, unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu au încă bugete alocate pentru a cumpăra materialele de protecție și prevenire a răspândirii noului coronavirus. Tudorache nu a alocat bani pentru aceste necesități și nici nu pare să se grăbească. PNL Sector 1 îl somează să aloce banii necesari.

Primarul PSD Daniel Tudorache ignoră cu bună știință situația școlilor din Sectorul 1, care nu dispun la momentul de față de fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor prilejuite de dotările stabilite de Ordinul comun al ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății nr. 4.267/841/2020 pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță în contextul pandemiei de COVID-19 (măști faciale și alte materiale de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini și pentru igienizarea sălilor de curs, covorașe dezinfectante, mijloace de termometrizare ș.a.).

Primăria a mai dus câteva materiale unor școli, dar nu suficiente și nu tuturor. În orice caz, nu așa ar trebui să stea lucrurile în cea mai bogată administrație locală a României. Este obligația primăriei să aloce urgent fonduri tuturor școlilor, fără excepție.

„În condițiile în care au rămas mai puțin de două săptămâni până la începerea perioadei de pregătire pentru examenele naționale, stabilită între 2 și 12 iunie, pasivitatea administrației locale PSD-iste în alocarea sumelor de bani necesare pentru asigurarea respectării normelor de siguranță sanitară în școli reprezintă un adevărat atentat la sănătatea elevilor. Aparent, în această perioadă a pandemiei, în care prioritatea acestei administrații defectuoase sunt achizițiile supraevaluate și inutile, făcute cu dedicație pentru firme abonate la banii publici ai comunității, prevenirea infectării școlarilor și liceenilor cu noul coronavirus este pe ultimul loc. Deloc surprinzător pentru această administrație, care ne-a obișnuit deja cu incompetența și jaful din bani publici”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

În acest context, reamintim totuși dlui Tudorache că, prin raportare la art. 154 alin. 1 din Codul administrativ, primarul are obligația ca, la nivelul unității administrativ-teritoriale pe care o gestionează, să dispună măsurile necesare și să acorde sprijin pentru aplicarea ordinelor cu caracter normativ ale miniștrilor. Tot astfel, potrivit art. 155 alin. 5 lit. b)-c) din același act normativ, în exercitarea atribuțiilor sale în domeniul educației, ca serviciu public de interes local esențial, primarul ia măsuri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și pentru organizarea executării și executarea în concret a activităților didactice.

Prin urmare, în scopul evitării transformării unităților de învățământ din Sectorul 1 în focare de infecție, PNL Sector 1 îl somează public pe primarul PSD Daniel Tudorache să înțeleagă că prioritatea numărul 1 pentru prezentul și viitorul comunității noastre este desfășurarea actului educațional în cele mai bune condiții și, în consecință, să aloce de urgență către unitățile de învățământ fondurile necesare pentru achiziția, în timp util, a tuturor mijloacelor de protecție împotriva COVID-19 prevăzute în Ordinul nr. 4.267/841/2020.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.