Raed Arafat, un nou avertisment dur la adresa românilor

0

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avertizat că pandemia de coronavirus este „în plină desfăşurare” şi că România se află într-o „fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat”. Secretarul de stat în Ministerul de Interne le recomandă celor care nu vor să li se ia temperatura la intrarea în magazine să-şi facă cumpărăturile pe Internet.

Raed Arafat a criticat comportamentul pe care-l au unii oamenii în timpul stării de alert alertă.

„Pandemia continuă să se desfășoare în anumite țări, fiind în plină desfășurare. România este într-o fază de negare, că nu ar fi fost probleme și virusul nu ar fi existat. Am uitat măsurile și am început să chestionăm tot ce s-a făcut până acum. Acum e momentul măsurilor compensatorii. Pentru persoanele asimptomatice, cea mai bună măsura este masca. Ne protejăm pe noi și îi protejăm pe ceilalți”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a explicat că România nu este singura ţară în care se măsoară temperatura populaţiei.

„Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților. Nu suntem singura țară care măsurăm temperatura populației. Termomentrul digital costă doar 20 de euro. Dacă nu vrei să ți se ia temperatura, fă cumpărăturile online, nu ești obligat să mergi printre rafturi să îmbolnăvești pe alții.

Dezinformarea din spațiul public nu se petrece doar în România. Avem campanii împotriva măsurilor stabilite de autorități. IGSU este sub o campanie a unui jurnal anume. Sunt atacate persoane pe rețelele de socializare. Avem o situație reală de urgență sanitară. Avem o urgență sanitară fără precendent. Nu e nimic similar cu COVID-19. Nici gripa porcină, nici cea aviară”, a spus dr. Arafat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.