Construirea Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice “Fecioara Maria” din Giroc, o prioritate pentru europarlamentarul Maria Grapini

0

Șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice Fecioara Maria” din Giroc, cămin dedicat vârstnicilor fără adăpost, a fost deschis la începutul anului, cu ajutorul donațiilor strânse din evenimentul caritabil „Balul Speranței”, organizat de  Fundația Speranță pentru Voi Timișoara, președinte Maria Grapini și Asociația Femeilor Antreprenor din România – AFAR. Un demers generos, prin care europarlamentarul Maria Grapini  a arătat, încă o dată, că respectul și compasiunea față de cei în vârstă sunt mai importante decât orice

„Spațiul de aici este minunat pentru că ne aflăm alături de o mănăstire. Din păcate, în România, avem încă mare nevoie de locuri pentru oamenii care ajung în faza în care nu mai au o familie. Este un proiect de suflet pe care doresc să îl duc la bun sfârșit și care cuprinde două părți. Este vorba, în primul rând, de un pavilion de dormit, unde persoanele pe care le vom lua în îngrijire vor fi cazate și urmează pavilionul numărul doi, unde vor fi celelalte săli: sala de mese, sala de recreere și chiar o sală de gimnastică pentru că, cu siguranță, bătrânii au și probleme de sănătate și vor avea nevoie de mișcare”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini, prezentă în mijlocul celor care construiesc acest centru, pentru a urmări mersul lucrărilor.

De menționat că sistemul de construcție oferă o mare rezistență la cutremure, la cicloane și la explozii.

“Pentru ca acest vis să devină realitate, este nevoie de ajutorul tuturor.  Ca la orice obiectiv foarte mare, pentru că realizarea acestui proiect nu este simplă, este nevoie de resurse”, a conchis europarlamentarul Maria Grapini.

Dacă doriți să oferiți o șansă acestor oameni aflați în dificultate, puteți face o donație în contul Fundației Speranță pentru Voi,  IBAN: R007 PIRB 3701 7294 1700 1000, deschis la First Bank, Sucursala Mărăști Timișoara.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.