Jeff Bezos, Bill Gates și Mark Zuckerberg, au devenit mai bogați, în timpul pandemiei de coronavirus

0

Miliardarii din Statele Unite au devenit mai bogaţi cu 484 miliarde de dolari în timpul pandemiei de coronavirus. Cei mai bogaţi americani au profitat de criza din domeniul sănătăţii pentru a-şi mări averile.

Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett şi Larry Ellison, incluşi în top 5 al celor mai bogaţi oameni din Statele Unite, şi-au mărit averile cu 19 la sută, arată un studiu realizat de organizaţia „Americans for Tax Fairness” şi de ‘Institute for Policy Studies Program for Inequality” pe baza datelor recenzate de Forbes.

Între 18 martie şi 19 mai, cei 600 americani cei mai înstăriţi şi-au văzut averile crescând cu aproximativ 484 de miliarde de dolari, sumă ce reprezintă o creştere de circa 15% în două luni, notează Daily Mail.

Averea lui Mark Zuckerberg, patronul reţelei de socializare Facebook, a crescut cu 25 de miliarde de dolari, în vreme ce magnatul Jeff Bezos, şeful companiei Amazon, s-a îmbogăţit cu 34,6 miliarde de dolari.

Începând din 16 martie, odată cu primele măsuri de izolare în SUA, valoarea acţiunilor Facebook a crescut cu circa 60%, cea a Amazon cu 45%, valoarea acţiunile Netflix a crescut la rândul ei cu 46% şi cea a companiei Apple cu 31%. Iar această evoluţie nu pare să se oprească, întrucât acţiunile Amazon şi Facebook au atins săptămâna aceasta maximul lor istoric.

Elon Musk, cofondatorul şi directorul executiv al Tesla, s-a numărat între miliardarii care şi-au mărit averea considerabil în ultimele două luni. Averea lui Musk a crescut cu 48 la sută, în creştere cu 36 de miliarde de dolari.

Averile miliardarilor incluşi în top 600 din Statele Unite au crescut în ansamblu de la 2.948 trilioane de dolari la 3.382 trilioane de dolari.

În schimb, miliardarii din sectoarele turistic sau din cel al comerţului cu amănuntul şi-au văzut averile topindu-se în această perioadă, aceste sectoare fiind printre cele mai afectate de restricţiile antiepidemice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.