Premierul Orban pune la cale o remaniere guvernamentală. Cine sunt miniștrii care vor fi înlocuiți…

0

Premierul Ludovic Orban pregăteşte o remaniere guvernamentală. Surse liberale au declarat pentru Mediafax că mai mulţi miniştri riscă să fie schimbaţi din funcţie. Şeful Executivului, Ludovic Orban, este în prezent atent la activitatea miniştilor şi la modul în care gestionează activitatea instituţiilor pe care le conduc în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Surse din cadrul PNL au precizat că există deja o listă scurtă a miniştilor care riscă să fie schimbaţi din funcţie.

Printre cei care riscă remanierea se numără Marcel Vela. Ministrul de Interne s-ar aflat de mai mult timp într-o dispută atât cu premierul Ludovic Orban, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Înainte de Paşte, Marcel Vela a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română în aşa fel încât credincioşii să primească Sfânta Lumină de Înviere, în pofida restricţiilor impuse în contextul stării de urgenţă.

Klaus Iohannis a cerut revocarea acordului încheiat între Ministerul de Interne şi BOR, avertizându-i pe români să stea acasă de Paşte pentru că „după Sărbători vom avea înmormântări”.

Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Din Guvern riscă să mai plece Monica Anisie, ministrul Educaţiei. Ea ar urma să fie schimbată din funcţie din cauza modului în care a gestionat sistemul de învăţământ de la distanţă, în contextul epidemiei de coronavirus.

De asemenea, Ion Ştefan ar putea fi înlocuit de la conducerea Ministerului Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pe fondul acuzaţiilor că şi-ar fi angajat rudele în instituţii publice. Ministrul Lucrărilor Publice a stârnit controverse, după ce a declarat că are o casă de aproape 1.000 de metri pătraţi deoarece constructorul ar fi greşit o grindă, iar, astfel, s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă.

Ludovic Orban are de gând să demită mai mulţi miniştri, însă remanierea ar putea avea la finalul crizei COVID-19.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.