Luptă “pe viață și pe moarte” pentru controlul PSD. Tabăra lui Ciolacu vs. foștii susținători ai lui Dragnea !

Share:

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că viitorul congres la formațiunii va care trebui organizat, în opinia lui, cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă.

Marcel Ciolacu și-a menținut decizia anunțată de la începutul anului de a candida pentru a prelua conducerea partidului.

„Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Ciolacu a mai precizat că va candida cu un proiect politic și alături de o echipă.

Președintele interimar, Marcel Ciolacu, a făcut referire și la criticile care i-au fost aduse chiar din interiorul partidului.

„Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Problema social democraților este că nu au prea multe alternative. În afară de candidatura lui Ciolacu, în competiția pentru șefia PSD mai sunt vehiculate două nume: Sorin Grindeanu și Gabriela Firea.

„Pe Grindeanu nu îl suportă prea mulți lideri din partid pentru că nu a realizat mai nimic pentru PSD, iar Firea încă nu vrea să își asume o candidatură. Totuși, se gândește și ea că dacă intră în locale și pierde primăria, nu mai poate revendica nimic”, explică un vicepreședinte al PSD.

„Din moment ce mi-am declarat susţinerea pentru această formulă de conducere, cu domnul Ciolacu preşedinte şi domnul Paul Stănescu secretar general, nu pot să mă mişc precum vântul sau valurile mării, poate data viitoare, peste cinci ani, peste zece ani”, a declarat duminică Gabriela Firea, într-o declarație de presă.

În perioada următoare, cuplul Ciolacu-Stănescu va continua să meargă prin țară pentru a se întâlni cu liderii de partid și pentru a-i convinge să îi susțină la Congres. Candidaturile pentru locale și, mai ales, lista pentru alegerile parlamentare sunt promisiunile cu care îi pot convinge și cu care pot profita de lipsa de alternativă a social democraților.

„Toată lumea bagă capul în pământ și așteaptă să cadă Ciolacu”, spun surse din PSD.

Câteva voci din garda veche a lui Liviu Dragnea își asumă public critica la adresa actualei conduceri interimare.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, e nemulţumit de actuala conducere a PSD, care „alungă vocile puternice” din partid. El spune că numele său, dar și ale altor lideri vocali precum Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae sunt interzise.

„În ultima vreme suntem criticaţi tocmai cei care au crezut în noi şi ne-au votat! Şi au dreptate, asta-i clar! Limpede că lumina zilei. Se vede din spaţiu că PSD a devenit o penibilā anexā a PNL şi a lui Iohannis. Cā suntem timizi şi speriaţi sā nu ne supārām şefii din umbrā! Cā ne delimitām, la ordin, de toate mesaje din trecut!”, a scris Codrin Ştefănescu, luni, pe Facebook.

Și Viorica Dăncilă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Ciolacu, căruia i-a cerut și demisia. Motivul principal pentru care Dăncilă a ieșit la atac ține de nerespectarea promisiunii făcute de Ciolacu, care în momentul retragerii fostului președinte al PSD i-a promis acesteia un loc pe liste la parlamentare.

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Lupta in PSD intre cele doua tabere nu-si au rostul Marcel Ciolacu va fi unicul candidat PSD pentru functia de presedinte.In echipa lui de conducere sunt sustinatorii lui Liviu Dragnea:Paul Stanescu presedinte PSD Olt,Olguta Vasilescu Manda fost primar al Craiovei,Sorin Grindeanu presedinte PSD Timisoara si Ioan Mang presedinte PSD Bihor
    Congresul PSD vine cu mari emotii pentru Marcel Ciolacu si echipa lui.
    Functiile de conducere a partidului sunt:Presedinte PSD Marcel Ciolacu,presedinte executiv Paul Stanescu,vicepresedinte Olguta Vasilescu:secretar general Sorin Grindeanu si Ioan Mang

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.