Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, se opune majorării pensiilor cu 40%!

Share:

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a explicat ce ar însemna o majorare a pensiilor pentru România. 

Daniel Dăianu se opune majorării pensiilor cu 40 la sută.

„Sub nicio formă, așa cum dintr-un avion, te detonezi ca să te salvezi, noi am face exact invers cu o creștere de 40% – n.r. a pensiilor- am da drumul la o bombă și ce ar trebui să facem? Imediat după aceea va veni un program de austeritate, cu creștere de taxe și impozite, cu o depreciere a leului care nu mai poate fi controlată.

Cine ar fi afectat mai mult? Exact oamenii care au veniturile cele mai mici. Cei cu venituri mai mari, șmecherii, se descurcă întotdeauna. Așa trebuie cumpănită decizia și eu aș dori ca toate partidele să înțeleagă.

Eu, când aud miniștrii de Finanțe că se poate, pot fi realizate creșterile, perfect, n-ai nevoie de austeritate, pentru că în momentul în care ai deficit bugetar de 7-8-9%, aceasta nu este execuție bugetară de austeritate… și dacă vrei să scazi și dobânzile pe piața monetară, OAMENI BUNI, CE FACEM? Dăm foc la casă! Este un an în care se va tolera un deficit mult mai mare, dar trebuie să fie indus numai de cheltuieli nepermanente, de ceea ce facem pentru economia privată, pentru a susține oamenii care nu mai au locuri de muncă, în agricultură.

Nu știu, președintele Iohannis, cum se întâlnește cu PNL, ar trebui să invite toate partidele la Cotroceni pentru ca această temă să fie exclusă din dezbaterea politică” a spus Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, la Digi24.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.