Europarlamentarul Maria Grapini, informații din Parlamentul European

Share:

Marți, 26 mai, Maria Grapini, a participat la o întâlnire în cadrul grupului politic S&D cu Comisarul pentru economie, Paolo Gentiloni.

Tema dezbaterii a fost Planul de redresare a UE după criza Covid- 19, Plan ce a fost prezentat de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Plenara de miercuri 27.05.2020.

Comisarul Paolo Gentiloni a susținut încă o dată că avem nevoie de un plan bine structurat, bazat pe concepte cheie: ambiție, solidaritate, colaborare între Comisia Europeană și Parlamentul European.

Riscul divergențelor dintre state trebuie contracarat pentru că este un pericol major pentru Piața Unică. Condiționalitățile în noul Cadru Financiar Multianual nu se mai doresc sau trebuie regândite.

Comisarul a mai subliniat că statele membre trebuie să vină cât mai repede cu programul național de redresare. Planurile nu se dictează de la Bruxelles, statele membre vor fi cele care vor propune, iar la Bruxelles se va negocia convergența propunerilor.

Înainte de a adopta noul Cadru Financiar Multianual, trebuie să utilizăm instrumentele pe care le avem: hotărârile Eurogrupului, rescEU,  susținerea în caz de faliment etc.

Instrumentele sunt atât pentru zona euro, cât și pentru zona non- euro.

”Cred că guvernul României trebuie să cunoască aceste decizii ale Comisiei și să prezinte urgent Planul de redresare economică a României, pentru a putea apela la instrumentele puse la dispoziție de Comisia Europeană”, declară europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.