Băsescu critică „demagogia incredibilă a PSD”

0

Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa PSD, după ce social-democraţi i-au cerut explicaţii ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, despre motivul pentru care a împrumutat bani. Fostul preşedinte a amintit că Guvernul PSD „a lăsat un deficit la bugetul de stat de 4,5 la sută care trebuie acoperit”.

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, Traian Băsescu i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu faptul că apără Guvernul în două zone:

„Nimeni nu-i poate obliga să dea 40 la sută şi să distrugă ţara. Trebuie să facă ceva. Să dea indexarea. Anul trecut, au dat în iulie indexarea pe care trebuiau să o dea în ianuarie.

O altă zonă este cea a împrumuturilor. Eu când îi aud pe PSD-işti. A împrumutat bani. Ce face Cîţu cu ei? Numai PSD-ul a lăsat un deficit la bugetul de stat de 4,5 la sută care trebuie acoperit şi înseamnă 10 miliarde de euro – 50 de miliarde de lei.

Demagogia asta a PSD-ului este incredibilă”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, despre care a spus e un „criminal” dacă va folosi cei 3,2 miliarde de euro pe care i-a împrumutat pentru a plăti pensii şi a dubla alocaţiile. În contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, fostul preşedinte susţine că banii obţinuţi prin credite vor trebui daţi înapoi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.