Olguța Vasilescu avertizează dur Guvernul Orban

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii, le-a transmis liberalilor că partidul său va depune o moţiune de cenzură în cazul în care „PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice”. Deputatul PSD susține și că prin majorarea pensiilor se va ajunge la nivelul pensiilor speciale.

„Daca PNL se atinge de o singura virgula din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat motiune de cenzura! Nu vom tolera ca acest guvern sa isi bata joc de o lege care are o rata de acceptabilitate de 90 la suta! Nu e o lege care ii priveste doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia si generatiile urmatoare!”, a scris miercuri seara pe Facebook fostul ministru PSD al Muncii.

„Respectati legea! Varstnicilor le-ati cerut sa stea inchisi in casa si sa nu isi vada doua luni copiii, ca sa se respecte legea. Nu e valabil si pentru voi?”, mai scrie Vasilescu in mesajul către Guvernul liberal.

Lia-Olguţa Vasilescu spune că „legea nu prevede doar creşterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechităţile din sistem”. Ea acuză partidul de guvernământ că nu a dispus analiza niciunui dosar în cele cinci luni care au trecut, deşi acest proces trebuia început la 1 ianuarie.

Vasilescu mai susţine că Ministrul Finanţelor Publice a declarat în repetate rânduri că există fonduri pentru majorarea pensiilor.

„Guvenul PNL a promis ca va respecta legea, iar Vasile Câțu a spus ca banii de pensii sunt prinsi in buget. In functie de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an si, drept urmare, guvernul s-a imprumutat la dobanzi mai mari. Cum e posibil sa se spuna acum ca nu mai sunt bani de pensii?”, mai scrie fostul ministru al Muncii din guvernările PSD din ultimii aproape trei ani.

Ea susţine că recalcularea ar aduce toate pensiile la nivelul celor speciale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.