Declic: Protest online împotriva Secției Speciale!

0

Comunitatea Declic îi solicită ministrului Justiției, printr-un protest online, să reia dezbaterea asupra proiectului de lege pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, blocat de 4 luni la Ministerul Justiției.

Comunitatea Declic a organizat, joi, un altfel de protest, în online: peste 300 de membri i-au scris, simultan, ministrului Cătălin Predoiu mesaje pe pagina de Facebook și i-au cerut să desființeze urgent Secția Specială.

Am ales această formă de protest pentru a fi vizibili, dar și pentru a respecta măsurile impuse în timpul Stării de Alertă, când nu sunt posibile proteste în stradă. Important este ca mesajul nostru să ajungă la destinatar și cred că domnul ministru Cătălin Predoiu a văzut sutele de mesaje scrise de membrii Declic. Așteptăm acum și răspunsul la solicitarea noastră”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Nu mai putem să așteptăm după promisiuni deșarte. PNL a susținut că va desființa Secția Specială imediat ce va ajunge la guvernare. Toată vehemența liberalilor s-a temperat odată cu venirea la putere. Ministrul Justiției a întocmit un proiect de lege, motivând că nu poate închide Secția peste noapte, prin ordonanță de urgență. Iar proiectul zace într-un sertar de la începutul anului. În acest timp, posibile fapte de corupție pe care magistrații le-ar fi săvârșit nu sunt investigate, pentru că Secția, deși există, are prea puțini procurori pentru a funcționa eficient”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Reprezentanții Declic au solicitat un punct de vedere oficial de la Ministerul Justiției, care a comunicat faptul că proiectul de lege este ”în curs de elaborare și analiză”.

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost aspru criticată de instituțiile europene, iar GRECO a cerut desființarea ei. Prin urmare, orice demers în acest sens este legitim și trebuie întreprins cât mai repede.

Peste 18.400 de membri Declic au semnat petiția prin care cer desființarea Secției Speciale. Petiția poate fi accesată și semnată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/desfiintati-sectia-speciala-anchetat-magistrati

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.