Liberalul George Șișcu avertizează: “Unii sunt tentați să politizeze subiectul Evaluării Naționale și Bacalaureatului” 

Share:

Deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, a reacționat pe Facebook față de cei care doresc politizarea subiectului Evaluării Naționale și examenului de Bacalaureat.

“Au apărut nenumărate discuții privind oportunitatea susținerii examenelor elevilor în acest an. Sunt păreri pro și contra, însă din păcate unii sunt tentați să politizeze subiectul și să inflameze inutil lucrurile. Atât Evaluarea Națională, cât și Bacalaureatul vor avea loc în acest an. Examenele sunt programate în luna iunie, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID-19.

Desfășurarea examenelor reprezintă singura opțiune pentru evaluarea și departajarea elevilor în funcție de cunoștințe și aptitudini. Eliminarea examenului de bacalaureat ar crea o inechitate între absolvenții din acest an și cei din promoțiile anterioare, ba chiar între absolvenți de la licee diferite. Dacă nu s-ar da bacul, posibil să apară ulterior frustrări, în condițiile în care nu ar exista o departajare corectă între candidații care se înscriu la facultate.

Putem organiza aceste examene în condiții de maximă siguranță și o vom face! Meritocrația trebuie încurajată și promovată!

Încurajăm meritocrația în rândul tinerilor!”, a precizat liberalul George Șișcu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.