Ebola face ravagii în Congo

Guvernul din Republica Democratică Congo a anunţat un nou focar de Ebola la Mbandaka, o localitate din nord vestul ţării. Deja epidemia de Ebola face în continuare ravagii în nord-estul RD Congo.

Anunţul a fost făcut chiar de Eteni Longondo, ministrul Sănătăţii din RD Congo.

„Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka, capitala provinciei Equateur”, a declarat Eteni Longondo.

„Există deja persoane decedate”, a precizat ministrul, la o conferinţă de presă, care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018.

„Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola”, a subliniat Eteni Longondo.

O altă epidemie de Ebola este în continuare declarată la celălalt capăt al acestei ţări, care a provocat până în prezent moartea a 2.280 de persoane din august 2018.

Ministerul de Externe al României a transmis anul trecut o atenționare de călătorie privind o epidemie de Ebola în Republica Democrată Congo.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa de Vest, în special în zona vestică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a organizat, la data de 24 iulie 2019, o sesiune de informare pentru statele sale membre, cu privire la declararea epidemiei de EBOLA din R.D. Congo drept USPII – Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională, definită ca atare în cadrul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI) – 2005”, arată un comunicat al MAE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.