OMS respinge declarațiile potrivit cărora „COVID-19 și-a pierdut din putere”

0

Experţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi mai mulți oameni de ştiinţă au declarat faptul că nu există dovezi care să conforme afirmaţia medicului italian care susține că noul coronavirus şi-a pierdut din putere, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, a declarat faptul că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”.

Afirmația a fost respinsă de epidemiologul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, dar și de alți experți în virusi și boli infecțioase. Aceștia susțin că afirmațiile medicului Zangrillo nu sunt susținute de dovezi științifice și nu există date care să demonstreze faptul că coronavirusul s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie în ceea ce privește severitatea bolii pe care o provoacă.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Un oficial din Ministerul Sănătății a declarat faptul că persoanele convinse de această teorie nu ar trebui să creeze confuzie printre italieni pe parcursul așteptării probelor științifice.

„În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat oficialul din Ministerul Sănătăţii Sandra Zampa.

Pandemia COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de oersoane la nivel mondial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.