Papa Francisc declară „război nepotismului” din Biserica Catolică

Papa Francisc a adoptat în sfârşit legea care va raţionaliza cheltuielile şi va elimina nepotismul. Decizia vine după ce coronavirusul a afectat finaţele Vaticanului forţând autorităţile să implementeze reduceri drastice ale cheltuielilor.

Papa Francisc a precizat într-un comunicat de presă că noile norme vor duce la „scădere considerabilă a pericolului reprezentat de corupţie”.

În 2019, Papa a vorbit în mod deschis despre scandalul imobiliar de la Londra recunoscând că există dovezi clare ale corupţie din interiorul Vaticanului.

Giuseppe Pihnatone, un fost procuror anti-mafie care acum este la conducerea sistemului de justiţie din Vatican, a spus că noile norme juritice vor permite autorităţilor să suspende contracte suspicioase.

De asemenea, Papa Fracncis a spus că pandemia de coronavirus este unul dintre răspunsurile naturii la acțiunile oamenilor care au ignorat actuala criză climatică.

„Un proverb spaniol spune: ‘Dumnezeu iartă întotdeauna, noi uneori, natura niciodată’. Nu am dat ascultare catastrofelor parțiale. Cine vorbește astăzi de incendiile din Australia? Sau de faptul că acum un an și jumătate o navă a traversat Polul Nord, care a devenit navigabil pentru că gheața s-a topit? Cine vorbește de inundații? Nu știu dacă este răzbunarea naturii, dar în mod sigur este răspunsul acesteia”, potrivit vaticannews.va.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.