Trump, decis să trimită Armata pentru a pune capăt violențelor (fără precedent) din SUA

0

Preşedintele Donald Trump a ameninţat că va desfăşura Armata dacă nu se opresc violenţele care au izbucnit în mai multe oraşe din Statele Unite. Liderul de la Casa Albă s-a angajat să restabilească ordinea în ţara afectată de revolte. 

La o săptămână de la moartea lui George Floyd, afro-americanul de 46 de ani asfixiat de poliţist alb, în Minneapolis, New York, Los Angeles şi zeci de alte oraşe din Statele Unite au fost extinse interdicţiile de circulaţie în timpul nopţii, fiind consolidate măsurile de securitate, notează agenţia AFP.

În consecinţă, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va trimite „mii de soldaţi puternic înarmaţi” şi de poliţişti la Washington pentru a pune capăt „revoltelor” şi „jafurilor”.

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a declarat că tulburările din capitala federală sunt „o ruşine”.

Donald Trump le-a cerut guvernatorilor să acţioneze rapid şi ferm pentru a pune capăt violenţelor. Preşedintele american a lansat un avertisment.

„Dacă un oraş sau un stat refuză să ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa şi proprietatea locuitorilor săi, voi desfăşura armata americană pentru a rezolva rapid problema în locul lor”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump,  a denunţat violenţele pe care le-a catalogat drept acte de „terorism intern”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.