Adrian Mutu, selecționerul Under 21, îngrijorat de (posibila) eliminare a meciurilor de baraj!

0

Adrian Mutu, selectionerul echipei nationale de tineret, este ingrijorat de o regula care e pe punctul de a fi introdusa de UEFA. Forul european ar putea elimina meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul European UNDER 21 de anul viitor, varianta care nu este pe placul „Briliantului”.

UEFA ia in calcul ca la turneul final sa mearga direct cele mai bine 5 echipe clasate pe locul 2, eliminandu-se, astfel, barajul. Initial, pe langa castigatoare, doar cel mai bun loc 2 se califica direct din cele nouă grupe, iar celelalte locuri secunde ar fi dat baraj pentru ultimele patru locuri.

„Situatia nu este roza deloc si e departe de a fi clarificata. Noua regula ce-ar putea fi abordata de UEFA ne obliga, practic, sa castigam toate meciurile din grupa! Clasamentul actual al locurilor 2 ne arata ca situatia este compacta. OK, se elimina la sfarsit punctele obtinute cu ultima clasata, dar pana la ultimul fluier se mai pot intampla multe, in sensul in care cine e acum pe ultimul loc sa nu mai fie atunci sau cine e acum pe locul 2 sa treaca pe primul si invers”, a spus Adrian Mutu pentru GSP.

„De aceea zic ca e o situatie complicata si nu are rost sa emitam procentaje optimiste, in niciun caz. Vorbim de echipe foarte puternice cu care ne duelam de la distanta, precum Franta, Italia, Germania si Portugalia, plus altele care joaca foarte bine in prezent, Grecia, Polonia Austria. Mie, sincer, nu prea imi convine ca se elimina barajul, era o posibilitate in plus. Dar baietii trebuie sa abordeze absolut fiecare meci la victorie, nu avem varianta relaxarii in nicio partida”, a adaugat Adrian Mutu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.