OUG pe amnistie și grațiere: Dăncilă îi „îngroapă” pe Dragnea și Tăriceanu

0

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă dezvăluirile lui Tudorel Toader, fost ministrul al Justiţiei, în legătură cu presiunile exercitate de Liviu Dragnea pentru modifica codurile penale şi implicit pentru a scăpa de puşcărie. Viorica Dăncilă a declarat pentru Adevărul că întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii despre care a vorbit şi Tudorel Toader a avut loc la sediul PSD din Băneasa, unde Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă.

„Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader. Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că „întâlnirea din Băneasa nu s-a terminat cu o concluzie clară”.

„Urma să mai aibă loc alte întâlniri”, dar Tudorel Toader a fost schimbat din Guvern pentru că a refuzat să iniţieze ordonanţa de urgenţă.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a vorbit într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu despre presiunile PSD pentru modificarea codurilor penale. Întrebat dacă fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost cel care îşi dorea cu adevărat aceste modificări, Toader a explicat că i s-a cerut „insistent” să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal. „O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului”, a dezvăluit Tudorel Toader.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.