Condamnare cu suspendare în „cazul Patrick Ekeng”

0

Mihaela Duță, medicul de pe ambulanţă care trebuia să-l resusciteze pe Patrick Ekeng a primit un an și şase luni de închisoare cu suspendare, dar și 60 de zile de muncă în folosul comunității, a decis, în primă instanţă, Judecătoria Sectorului 2.

PULS, serviciul de ambulanță care a fost prezent la meciul Dinamo – Viitorul, în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi ulterior a decedat, va trebui să achite daune de 200.000 de euro familiei camerunezului. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Soluția ne mulțumește, considerăm că s-a făcut dreptate. Și cuantumul despăgubirilor este mulțumitor, însă vom discuta și cu clienții noștri. Soluția abia ce a apărut, nu am apucat să discutăm detaliile cu ei, va fi o discuție mai amplă. Despăgubirile vor fi plătite în solidar, adică de inculpată și partea responsabilă civilmente, adică PULS. Nu am stabilit încă dacă vom face apel, vom vedea și ce vor face celelalte părți din dosar”, a punctat Andreea Mincu, avocat al familiei lui Patrick Ekeng, pentru GSP.

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren, pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul 3-3. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.