Donald Trump primește o lovitură dură din partea fostului șef al Pentagonului, Jim Mattis!

Share:

Fostul secretar al Apărării SUA, Jim Mattis, l-a acuzat miercuri pe preşedintele Donald Trump că încearcă să „divizeze” poporul american și că nu a furnizat „o conducere matură”, făcând abuz de autoritatea sa. 

Jim Mattis a renunţat la funcţia sa în 2018 pentru a protesta faţă de retragerea trupelor americane din Siria. El a rămas în mare parte tăcut de atunci, până când mustrarea sa faţă de comportamentul lui Trump a fost publicată miercuri în revista The Atlantic.

„În timpul vieţii mele, Donald Trump este primul preşedinte care nu încearcă să îi unească pe americani, care nici măcar nu se face că încearcă. În loc de asta, el încearcă să ne divizeze”, a declarat Jim Mattis.

De data aceasta, este prea mult, în opinia sa, americanii plătesc „consecinţele celor trei ani fără adulţi la comandă”.

Jim Mattis, primul şef al Pentagonului după instalarea, în 2017, lui Donald Trump la Casa Albă, un preşedinte fără experienţă militară sau diplomatică, era considerat până acum, chiar şi în tabăra republicanilor, ca unul dintre puţinii „adulţi din cameră” capabili să-l ţină în frâu pe impulsivul fost om de afaceri.

El a demisionat zgomotos în decembrie 2018 la o zi după anunţul lui Donald Trump de retragere unilaterală totală din Siria, fără discuţii cu aliaţii SUA din lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.