Ponta acuză o înțelegere „între PSD și PNL”

0

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a susţinut, joi, că există „o înţelegere între PSD şi PNL de a nu avea alegeri în două tururi pentru primari şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consilieri”.

„Dacă apare un al doilea val de epidemie, noi, politicienii, trebuie să luăm decizia de a amâna alegerile până când trece al doilea val, dacă apare. (…) Din punctul de vedere al Pro România, faptul că există această înţelegere între PNL şi PSD de a nu avea alegeri în două tururi la primari şi de a nu avea preşedintele de Consiliu judeţean dintre consilieri este o gravă deturnare a ceea ce ne dorim să facem în viitor. Eu am susţinut şi public şi i-am spus şi domnului prim-ministru Orban că orice formulă prin care propune alegeri în două tururi şi preşedinte de Consiliu judeţean dintre consilieri, Pro România nu va vota nicio moţiune a PSD şi UDMR. După care, mi-am dat seama că şi PNL îşi doreşte sistemul acela şi cred că o să avem mari dezamăgiri legate de aleşii locali”, a declarat Victor Ponta, la dezbaterea online „Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice”, organizată de Expert Forum.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că, în cazul în care nu va exista un nou val de pandemie COVID-19 şi alegerile vor avea loc în acest an, Pro România vrea ca localele şi parlamentare să fie cât mai apropiate, în jur de două săptămâni între ele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.